Στον πλανήτη ΜΠΕΧ


Το κυλιόμενο πεζοδρόμιο

   Στον Πλανήτη Μπεχ ανακάλυψαν ένα πεζοδρόμιο κυλιόμενο που γυρίζει γύρω απ’ όλη την πόλη. Όπως οι κυλιόμενες σκάλες, δηλαδή. Μόνο που δεν είναι σκάλες, είναι πεζοδρόμιο και κινείται με μικρή ταχύτητα για να έχει ο κόσμος τον καιρό να κοιτάζει τις βιτρίνες και να μη χάνουν την ισορροπία τους εκείνοι που θέλουν να ανέβουν ή να κατέβουν.   

  Πάνω στο πεζοδρόμιο υπάρχουν παγκάκια για εκείνους που θέλουν να ταξιδεύουν καθιστοί, ιδιαίτερα τα γεροντάκια και οι κυρίες που είναι φορτωμένες τσάντες με ψώνια. Ένας χοντρός κύριος  διαβάζει εφημερίδα και ένα παιδί κάθεται κοντά στον παππού του και τρώει το παγωτό του. Κάθονται όλοι άνετα και ευτυχισμένα. Χάρη στην ανακάλυψη αυτού του πεζοδρομίου, καταργήθηκαν τα τραμ, τα τρόλεϊ και τα αυτοκίνητα.  Ο δρόμος υπάρχει ακόμα, αλλά είναι άδειος και χρησιμεύει για να παίζουν τα παιδιά μπάλα, κι αν κανείς τροχονόμος κάνει να τους την πάρει, παίρνει κλήση. 

Τζιάνι Ροντάρι

Πάρε ένα κομμάτι χαρτί. Εικονογράφησε στη μια πλευρά το πεζοδρόμιο του πλανήτη Μπεχ και στην άλλη το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι ή το σχολείο σου. Σύγκρινε τις δυο ζωγραφιές. Τι παρατηρείς;

 


Εργασία των παιδιών